Twinkle | Digital Commerce

Retailketens sluiten deuren tijdelijk, online nog wel beschikbaar

2020-03-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Winkelketens als Ikea en de Bijenkorf zien zich genoodzaakt vanwege het coronavirus hun winkels tijdelijk te sluiten. De webshops zijn nog wel beschikbaar.

Ikea sluit de winkels in ieder geval tot en met 6 april, naar eigen zeggen om de gezondheid van de medewerkers te waarborgen. Het gaat om dertien vestigingen. Ook in België, Duitsland en Portugal voert de woonwinkel deze maatregel door. Het is bij Ikea nog wel mogelijk om bestellingen op te halen in de winkel, ook blijft het bedrijf thuisbezorgen.

Ook warenhuis de Bijenkorf voert een dergelijke maatregel door. De webshop is nog geopend maar tot nader order zijn de zeven vestigingen gesloten. ‘De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben altijd onze prioriteit’, verklaart ceo Giovanni Colauto.

De vestigingen van Suitsupply, met uitzondering van die in Amsterdam Zuid, gaan dicht, meldt de Telegraaf. Eerder werd al bekend dat Coolblue zijn winkels sluit. Onder andere Apple, Nike, en Nespresso deden dit ook al.

Sommige retailers nemen andere maatregelen, maar gaan (nog) niet zover om vestigingen te sluiten. Bruna, MediaMarkt, VanHaren en H&M, allemaal laten ze weten hun openingstijden aan te passen.