Twinkle | Digital Commerce

Packaly breidt dienst uit naar Amsterdam

2020-03-18
1000562
  • 1:00

Start-up Packaly bezorgt nu ook in Amsterdam voor winkeliers. De bezorgdienst startte in oktober vorig jaar in Utrecht en breidt nu uit naar onze hoofdstad.

In Amsterdam kunnen winkeliers nu dus ook gebruikmaken van de last mile-bezorgdienst. Packaly zorgt middels fietskoeriers ervoor dat pakketten binnen een uur bij de klant worden bezorgd.

Toen Packaly vorig jaar begon met een pilot in Utrecht, gaf het al aan snel uit te willen breiden naar meer steden. ‘Dagelijks rijden diverse bestelbussen met online bestellingen vanuit grote magazijnen naar de binnensteden, waarna ze producten afleveren die misschien een kilometer verderop ook beschikbaar zijn’, legde medeoprichter Axel Dekker destijds uit.

'Ondersteunen van retailers'

Volgens Dekker kan Packaly een belangrijke rol spelen in deze zware tijden voor retailers. ‘Mede door de extreme ontwikkelingen van het coronavirus willen we zo snel mogelijk apothekers, retailers en huishoudens helpen bij het bezorgen van noodzakelijk producten. We zien in Utrecht een toename in bezorgingen en hebben de focus gelegd op het ondersteunen van retailers in deze moeilijke tijden.’

Packaly richt zich ook op het uitbreiden naar meer steden en de ontwikkeling van nieuwe technologie. Ook komt er een nieuwe investeringsronde.