Twinkle | Digital Commerce

Shopping Awards 2020: de genomineerden

2020-09-09
1000562
  • [nieuws]
  • 2:55

De Stichting Shopping Awards maakt vandaag bekend wie er meedingt naar de felbegeerde prijzen, donderdag 26 maart aanstaande in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Wie gaat er met een Shopping Award of Vakprijs naar huis?

Grand Hotel Huis ter Duin biedt traditioneel het decor voor de feestelijke uitreiking van de Shopping Awards, de prestigieuze onderscheidingen op het gebied van digital commerce. Hieronder vind je een overzicht van de genomineerden voor zowel de categoriegebonden Shopping Awards als de Vakprijzen.

Shopping Awards

De Shopping Awards zijn categoriegebonden. Ze belonen de algemene kwaliteit van online activiteiten, de integratie van kanalen en de digitale stappen die bedrijven hebben gezet. Nieuw dit jaar is de combinatie van publieksstemmen en beoordelingen van vakexperts. Deze tellen beiden voor de helft mee in de eindbeoordeling. De genomineerden, op alfabetische volgorde:

Elektronica & Telecom Powered by Kieskeurig.nl

Alternate
CameraNU.nl
Expert
Kamera Express
Refurbished.nl

Eten & drinken Powered by iDEAL

Albert Heijn
Jumbo
Koffievoordeel.nl
Proday Protëinedieet
Puur Mieke

Huis & Tuin Powered by Kieskeurig.nl

Flinders
Ikea
Kees Smit Tuinmeubelen
Klium.nl
zooplus

Mode & Mode-accessoires Powered by Dexport

About You
kleertjes.com
Omoda
Rico Moda
Winkelstraat.nl

Persoonlijke & Financiële diensten Powered by Livewords

FBTO.nl
in3
Overstappen.nl

Persoonlijke verzorging Powered by PayPal

DeOnlineDrogist.nl
Drogist.nl
easytoys.nl
Parfumerie Douglas
Willie.nl

Speelgoed & Cadeaus

Greetz
Kaartje2go
SurpriseFactory
YourSurprise

Vakanties & Vrije Tijd Powered by ippies.nl

Bebsy
Corendon
FarmCamps
Roan Campingvakanties
TUI

Warenhuizen

bol.com
Decathlon
T.O.M. bv
wehkamp

DHL Beste Webwinkel 2020

De winnaars van bovenstaande negen Shopping Awards dingen mee naar de titel DHL Beste Webwinkel 2020. Deze overall winnaar wordt bepaald op basis van de beste beoordeling, zowel vanuit het publiek als van de vakexperts. De winnaar mag zich een jaar lang de ‘Beste Webwinkel van Nederland’ noemen. Wie volgt Albert Heijn op?

Shopping Awards Vakprijzen

Naast de Shopping Awards worden dit jaar ook Vakprijzen uitgereikt. Hieronder vallen onder meer prijzen rondom de actuele e-commerce thema’s duurzaamheid en marketplaces en de Beste Starter Award. De winnaars van deze prijzen worden bepaald door een deskundige vakjury, op basis van onder andere de ingediende motivatie. De genomineerden, op alfabetische volgorde:

Beste Starter Award

Lazy Lama
Naduvi
Vakanties.nl

B2B Award Powered by Intershop

Bouwmaat
ShipSupport
Van Gelder

Marketplace Seller Award Powered by bol.com

Bakker.com
Quality Shops (T.O.M. bv)
Smartphonehoesjes.nl

Logistiek Award Powered by DHL

Omoda
Trunkrs
wehkamp

Duurzaamheid Award Powered by PAY.

Omoda
ReplaceDirect
wehkamp

(De jury waardeert de duurzaamheidsambitie van Techniek Nederland ten zeerste. De ondernemingsorganisatie komt niet in aanmerking voor de award, maar ze krijgt wel de gelegenheid om haar initiatief te pitchen.)

Hieronder vind je de tien hoogst genoteerde bedrijven in de Ecommerce50, de lijst van snelgroeiende Nederlandse e-commerce bedrijven. Het onafhankelijke onderzoek wordt uitgevoerd door consultancybureau EY. De genomineerden, op alfabetische volgorde:

Ecommerce50

ARBO centrum
ChromeBurner
Decathlon
De Isolatieshop
Kabelshop.nl
Otrium
Parkos
Refurbished.nl
T.O.M. bv.
Werk aan de Muur

De hierboven genoemde Shopping Awards en Vakprijzen worden op donderdagavond 26 maart uitgereikt op het Shopping Awards Gala in Noordwijk. Uitreiking bijwonen? Ben je een deelnemer van de Shopping Awards, lid of business partner van één van de aangesloten brancheorganisaties of een sponsor van de awards? Reserveer dan je tafel of ticket en zorg dat je de feestelijke uitreiking in Grand Hotel Huis ter Duin 26 maart niet mist!

Update 13 maart 2020
Het Shopping Awards Gala, dat 26 maart aanstaande in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk plaats zou vinden, gaat wegens nieuwe maatregelen betreffende het coronavirus in zijn huidige vorm niet door. 12 maart jongstleden kondigde het kabinet de nieuwe maatregelen aan. Evenementen met meer dan 100 personen zijn (in ieder geval) tot 1 april verboden. Op dit moment beraadt de Stichting Shopping Awards zich over een alternatief. Vanaf maandag 16 maart wordt hierover bericht.