Twinkle | Digital Commerce

‘FNV duwt Picnic toch richting supermarkt-cao’

2020-03-03
1000562
  • 0:57

Vakbond FNV probeert ervoor te zorgen dat personeel van online super Picnic straks toch onder de supermarkt-cao kan vallen. Een aanpassing in de cao moet daarvoor zorgen.

Begin december werd bekend dat de online super zich niet hoefde te houden aan de supermarkt-cao. De nummer 11 van de Twinkle100 is namelijk van mening dat de bezorgers en orderpickers geen verkoopwerkzaamheden uitvoeren en niet in een winkel werken. Ander personeel bij Picnic valt al wel onder de cao voor supermarktmedewerkers.

De FNV vindt dat onterecht. De bond is van mening dat Picnic een supermarkt is, en werknemers dus onder de supermarkt-cao vallen. De kantonrechter oordeelde in december echter dat de vakbond de werkingssfeer van de cao voor het levensmiddelbedrijf te ruim opvat.

Maar door de cao aan te passen denkt de FNV dat Picnic zich binnenkort wel aan de cao moet houden. Picnic bestaat namelijk uit een aantal bv's, volgens de vakbond om onder de cao uit te komen. FNV wil de cao zodanig aanpassen dat ook ‘supermarkten die hun activiteiten in losse onderdelen hebben ondergebracht’ eronder vallen.