Twinkle | Digital Commerce

Picnic werkt samen met vrijwilligersplatform

2020-03-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Online super Picnic is een samenwerking aangegaan met platform Gewoonmensen.nl. Dat platform koppelt vrijwilligers aan mensen die in deze tijd extra hulp kunnen gebruiken.

Het gaat dan voornamelijk aan hulpbehoevenden die niet meer zelfstandig boodschappen kunnen doen, of hulp nodig hebben bij bijvoorbeeld het uitlaten van de hond of het ophalen van medicatie.

De website is een initiatief van vier studenten. Door de samenwerking hopen zij dat hulpbehoevenden eenvoudiger bereikt worden. ‘Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Zo verlagen we de drempel voor mensen om om hulp te vragen’, stelt Jasper Veen van Gewoonmensen.nl.

Flyers

De komende tijd zal Picnic ongeveer 200.000 flyers bij de boodschappen meesturen, waarin het oproept aan hulpbehoevenden om zich aan te melden. ‘Onze klantenservice krijgt veel vragen van mensen die oude of zieke buren en familieleden willen helpen, stelt digital marketing leader Ruben Vermijs van Picnic. ‘De vrijwilligers van Gewoonmensen.nl kunnen hier een belangrijke rol in spelen, bijvoorbeeld door even langs de apotheek of buurtsuper te gaan voor iemand.’

Picnic zal ook zijn social media-kanalen inzetten om het bereik te vergroten.