Twinkle | Digital Commerce

Peddler lanceert online platform voor Amsterdamse winkeliers

2020-03-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Start-up Peddler bundelt op een nieuwe platform het aanbod van verschillende Amsterdamse winkeliers. Amsterdammers kunnen hierop producten bestellen en deze door fietskoeriers laten bezorgen.

Op het platform Lokaal Amsterdam kunnen inwoners binnen de ring A10 terecht voor het aanbod van lokale winkeliers. Op dit moment zijn er zo’n vijftig winkels bij aangesloten. Het initiatief is vergelijkbaar met het vorige week gelanceerde Local Heroes, met als grootste verschil dat die laatste zich richt op aanbieders van boodschappen en ook wil uitbreiden naar de rest van Nederland.

Wat beide initiatieven wel gemeen hebben is dat ze zich inzetten voor lokale winkeliers, die het door de coronacrisis moeilijk hebben. ‘Er was al een behoefte bij lokale winkeliers om hun online aanwezigheid te verbeteren en we zagen bij Peddler mogelijkheden om dat met hen te ontwikkelen’, aldus Stijn van Krimpen, head of sales bij Peddler. ‘Door de coronacrisis is dit alles in een enorme stroomversnelling gekomen. Nu meer dan ooit helpen we winkeliers hiermee vooruit.’

Het aanbod bij Lokaal Amsterdam bestaat vooral uit producten van delicatessenzaken, bloemisten, kledingwinkels en lokale slijterijen. Deze producten worden dezelfde dag thuisgebracht door fietskoeriers.