Twinkle | Digital Commerce

Zalando introduceert ledenprogramma in Frankrijk

2020-02-06
1000562
  • 0:54

Zalando heeft zijn loyaliteitsprogramma nu ook beschikbaar gesteld voor Franse consumenten. Vooralsnog alleen in de omgeving van Parijs.

Klanten kunnen met de dienst gebruikmaken van verschillende voordelen, zoals snelle en gratis levering en kortingen. Ook krijgen leden eerder te horen wanneer uitverkochte producten weer op voorraad zijn.

Volgens Zalando wordt de dienst, waarvoor klanten 9,95 per jaar betalen, later uitgebreid naar een groter gebied in Frankrijk. ‘Als één van de grootste modemarkten in Europa, is Frankrijk belangrijk voor Zalando’, stelt Riccardo Vola van de nummer 4 van de Twinkle100 in een persbericht. ‘Met Zalando Plus verdiepen we de relatie met onze klanten door een op maat gemaakte ervaring aan te bieden op basis van hun behoeften.’

Eerst in Duitsland

Twee jaar gelden kwam de moderetailer voor het eerst met het loyaliteitsprogramma in thuismarkt Duitsland. Eerst als test, later werd dit breder uitgerold. Onlangs werd nog bekend dat Zalando een onderdeel uit dat ledenprogramma haalde. Zo is het niet meer mogelijk voor Plus-leden om retouren gratis op te laten halen.

In Nederland is Zalando Plus nog niet beschikbaar.