Twinkle | Digital Commerce

Girav lanceert webshop voor Duitse markt

2020-02-04
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Online modespeler Girav heeft een Duitse webwinkel gelanceerd. Het bedrijf leverde al wel naar Duitsland, maar kiest er dus voor om ook een aparte webshop voor dat land te lanceren.

Begin vorig jaar nog stelde het bedrijf een nieuwe cmo aan om meer in te kunnen zetten op internationale groei. Vanuit 45 landen wereldwijd ontvangt Girav al bestellingen. Nederland en Duitsland gelden als markten waar de volumes al hoog zijn. Het is dus een logische stap om een aparte webshop in Duitsland te openen.

Voor verzending gelden wel wat andere regels dan in de Nederlandse shop, merkt Ecommerce News op. Zo moeten Duitse klanten voor 14:00 uur een bestelling plaatsen, als ze willen dat deze meteen verzonden wordt. Nederlandse consumenten hebben wat langer de tijd, tot twaalf uur ’s nachts.

Girav, nummer 227 van de Twinkle100, zag zijn omzet vorig jaar met 30 procent toenemen. In totaal verwerkte het bedrijf in dat jaar 15.000 bestellingen in Duitsland. Vorige week startte Girav een landelijke tv campagne.

Lees ook: 'Mysteryshopper bezoekt Girav' (Twinkle 1 2020)