Twinkle | Digital Commerce

Microsoft ontwikkelt betaalknop in Outlook

2018-05-18
1000562
  • 1:07

Gebruikers van Microsoft Outlook kunnen binnenkort betalingen verrichten vanuit hun mailbox. Microsoft heeft daartoe een samenwerking gesloten met diverse betaalproviders; daaronder is ook Stripe, actief in Nederland.

Dat maakte de softwaregigant onlangs bekend op het congres Build 2018. Payments in Outlook komt uit de koker van Microsoft Pay, de betaaltak die concurreert met bijvoorbeeld Apple Pay en Google Pay. Met de nieuwe functionaliteit kunnen bedrijven een mail sturen met betaalverzoek, dat rechts in het Outlook-venster verschijnt; de ontvanger bevestigt een betaling met één klik.

Psp's

'Note that Outlook is not a bill payment service and Microsoft is not acting as a bill pay agent', benadrukt Microsoft, dat voor die handelingen in zee ging met psp's als Stripe en Braintree. Stripe is een in de Verenigde Staten veelgebruikte betaaldienst en is sinds een jaar ook actief in de Benelux; het is daarom waarschijnlijk dat ook Nederlandse bedrijven over niet al te lange tijd betaalverzoeken in Outlook kunnen e-mailen.

Beschikbaar

Microsoft is het eerste bedrijf dat een betaaloptie ontsluit in e-mail. Payments in Outlook is de nieuwste toepassing van Microsoft Wallet, dat in 2016 van start ging. Een geselecteerd aantal gebruikers in de Verenigde Staten test de functie de komende weken uit; over enkele maanden wordt de optie breder beschikbaar.