Twinkle | Digital Commerce

IBOOD verhuist logistieke activiteiten

2020-01-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Dagdealsite iBOOD heeft besloten te verhuizen naar een nieuw magazijn. De shop verstuurde orders eerst vanuit Noord-Brabant, maar kiest nu voor een samenwerking met Montapacking in Flevoland.

Dat doet het bedrijf enerzijds omdat het denkt te kunnen profiteren van de technologie van Montapacking. Daarnaast is de dichtheid van distributiecentra in Flevoland een stuk minder hoog dan in Noord-Brabant, waardoor het vinden van personeel een minder groot probleem is. ‘Het is gezond om eens in de zoveel tijd na te gaan of de partners met wie je samenwerkt nog goed bij je passen’, zegt Daan van Esveld, logistiek manager bij iBOOD.

Buy out

Vorig jaar namen het management en investeerder iBOOD over van moederbedrijf Ceconomy, bekend van onder andere MediaMarkt. Die gaf eerder aan een koper voor de dagdealsite te zoeken. Ceo en oprichter Jöran Prinssen liet toen aan Twinkle weten: ‘We zijn nu geen onderdeel meer van een corporate. Dat brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeven we minder te doen aan backoffice. Het doel was om de “entrepreneurial spirit” weer terug te krijgen.’

iBOOD wil zich na de overname meer richten op de Benelux.