Twinkle | Digital Commerce

Dobbi breidt samenwerking met retailers uit

2019-12-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Nadat stoom- en wasdienst Dobbi onlangs aankondigde een samenwerking met Spar aan te gaan, komt daar nu een samenwerking met fashionretailer Only for Men bij.

De fashionretailer kondigt namelijk een proef aan met Dobbi. Consumenten kunnen hun kleding daarbij inleveren bij een Only for Men-filiaal in Voorburg. Dobbi haalt de kleding op dinsdag en donderdag op. De eerstvolgende dinsdag of donderdag na vijf uur ’s middags kan de kleding weer op worden gehaald.

PostNL

Als de pilot succesvol blijkt, wordt deze uitgerold naar meer Only for Men-filialen. In oktober maakte Dobbi bekend met Spar samen te gaan werken. Dat is voor Dobbi gunstig, aangezien PostNL – die de logistiek verzorgt – toch al langs Spar-filialen rijdt. Daardoor worden ook veel vervoersbewegingen bespaard.

In de pilot kunnen consumenten echter niet alleen kleding van Only for Men afgeven. Verklaart mede-oprichter Ruben van Pelt van Dobbi desgevraagd aan Twinkle. Ook kleding die niet in het assortiment van de kledingzaak wordt verkocht, kan gewoon worden ingeleverd.

Only for Men is de eerste retailer zonder PostNL pakketpunten waarmee Dobbi samenwerkt. Volgens Van Pelt is er veel interesse vanuit de retail om met de dienst samen te werken. Zowel retailers met PostNL pakketpunten als zonder. 'Iedereen met een pakketpunt van PostNL kunnen wij in principe binnen 24 uur integreren in ons systeem.' Volgens Van Pelt volgen er gesprekken met andere retailers.

In het decembernummer van Twinkle magazine, dat volgende week dinsdag verschijnt, lees je een uitgebreid interview met Dobbi.