Twinkle | Digital Commerce

Dobbi werkt samen met Spar

2019-10-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Dobbi, een online speler die vuile was ophaalt en schoon weer aflevert, is straks ook beschikbaar bij Spar-filialen. De onderneming is inmiddels landelijk beschikbaar en wil zijn aanwezigheid ook middels fysieke servicepunten kenbaar maken.

Consumenten kunnen daardoor binnenkort hun was- en stoomgoed inleveren bij een servicepunt bij meerdere Spar-vestigingen. Na twee werkdagen kan die was weer schoon worden opgehaald. Medeoprichter Maurits Tiethoff: ‘Een stomerijservice bij supermarkten is niet nieuw maar vroeger reed de stomerij speciaal langs de supermarkt, ook voor maar één broek of overhemd.’ Daarnaast rijdt PostNL, dat investeert in Dobbi, dagelijks al langs de PostNL pakketpunten bij de Spar. Volgens Tiethoff sluit de dienst van Dobbi daardoor prima aan op de supermarkten ‘en tegelijkertijd besparen wij enorm veel logistieke bewegingen.’

Het is de bedoeling dat alle Spar-vestigingen in Nederland straks over een servicepunt van Dobbi beschikken, laat Tiethoff desgevraagd weten aan Twinkle: 'Omdat Spar met eigen ondernemers werkt moeten wij deze wel individueel aansluiten maar omdat wij nu preffered supplier zijn is er veel animo.'

Dobbi maakt gebruik van het logistieke netwerk van PostNL. Inmiddels is de dienst beschikbaar in heel Nederland. Spar en Dobbi hebben de samenwerking eerst op proefbasis uitgetest. Het komende jaar worden er meerdere servicepunten bij Spar-vestigingen geopend.

Uitrol

De was- en stoomdienst lanceerde ruim een jaar geleden. In eerste instantie was de start-up alleen beschikbaar in het gebied tussen Hoorn en Hoofddorp. Dit werd in rap tempo uitgebreid naar meerdere provincies in Nederland. Tiethoff liet toen al aan Twinkle weten te hopen op een snelle landelijke dekking.