Twinkle | Digital Commerce

Coop gaat boodschappen vanuit hubs bezorgen

2019-12-31
1000562
  • 1:12

Supermarkt Coop werkt in samenwerking met e-commerce dienstverlener Telesuper aan een logistieke hub-structuur voor de bezorging van online boodschappen.

Nu worden bestelde boodschappen nog vanuit Coop-winkels verzonden. Maar de super wil dus ook aan hubs voor online bezorging gaan beginnen, net zoals Jumbo dat bijvoorbeeld doet. Dat blijkt uit een persbericht over de resultaten van 2019.

Hoe die hub-structuur eruit gaat zien, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat dit gebeurt in samenwerking met dienstverlener Telesuper. Dit is een toeleverancier voor online boodschappen en Coop nam vorig jaar een belang in deze onderneming. Op vragen over de bezorging via hubs reageert Coop vooralsnog niet.

'Online grootste winkel'

Coop neemt deze stap omdat het verder wil investeren in de online tak. Die groeit namelijk hard bij de nummer 159 van de Twinkle100. De super noemt geen omzetcijfers maar stelt wel dat online twee keer harder groeit dan de markt voor thuisbezorging. Ook noemt het bedrijf het online kanaal ‘veruit de grootste winkel van de organisatie’. Dat kanaal was in 2018 goed voor een omzet van 12 miljoen euro. Van alle online klanten bestelde de helft in 2019 iets via de app van Coop. Eind vorig jaar werd die app nog vernieuwd. Daar werd toen een beeldherkenner aan toegevoegd. Klanten kunnen daarmee producten scannen en meteen op een bestellijst plaatsen.

De supermarktketen behaalde in 2019 een consumentenomzet van bijna 1,5 miljard. Een groei van 19 procent in vergelijking met vorig jaar.