Twinkle | Digital Commerce

PostNL laat in app zien waar bezorger zich bevindt

2019-11-26
1000562
  • 1:14

Gebruikers van de PostNL-app kunnen nu ook op een kaart de locatie van een pakketbezorger zien. Hiermee krijgen klanten een beter beeld van wanneer de bezorger met hun pakketje voor de deur staat.

En dat is weer handig voor de nieuwe weg die PostNL onlangs insloeg. De pakketbezorgers doen voortaan nog maar één bezorgpoging, voordat de bestelling bij een pakketpunt wordt afgeleverd. Nieuwssite DroidApp maakt melding van de nieuwe functie. Aan Tweakers bevestigt een woordvoerder dat PostNL inderdaad de functie onlangs heeft toegevoegd. Volgens de woordvoerder geldt de nieuwe functie voor nu alleen nog voor avondleveringen maar is het goed mogelijk dat dit in de toekomst wordt uitgebreid naar de hele dag. ‘We blijven bijhouden hoe dat werkt en hoe we de functie in de toekomst kunnen uitbreiden.’

Geen gps-signaal

De positie van de bezorger wordt niet bepaald op basis van een gps-signaal, maar een vooraf ingestelde route op basis van het aantal punten waar de bezorger langs moet. Dat doet PostNL onder meer voor de veiligheid van de bezorgers, die vaak met bussen vol dure spullen de weg op moeten. Het nadeel daarvan is dat als een bezorger afwijkt van de ideale route, bijvoorbeeld omdat hij wordt opgehouden, de klant niet meer weet wanneer het pakketje exact bezorgd wordt. PostNL heeft er dan ook voor gekozen om de kaart uit beeld te halen, zodra de kaart in de app niet meer klopt.