Twinkle | Digital Commerce

Coolblue opent eerste pop-upwinkel

2019-11-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:33

Elektronicawebshop Coolblue opent vandaag voor het eerst een tijdelijke winkel. Op station Utrecht Centraal zien klanten tot en met oudejaarsdag een opvallend blauwe winkel.

De nummer 2 van de Twinkle100 opent die winkel speciaal als afhaalpunt voor Black Friday-bestellingen. Na deze week kunnen klanten ook nog terecht om bestellingen af te halen, rond te neuzen, een aankoop te doen en spullen thuis te laten bezorgen.

Aanleiding voor het openen van de tijdelijke winkel is Black Friday. Coolblue start vandaag al met het aanbieden van speciale Black Friday-deals en wil het op deze manier makkelijker maken voor klanten om snel hun bestellingen af te halen. Iets dat overigens ook in de overige winkels van Coolblue kan. De webshop verwacht namelijk een dermate drukke week, dat spreiding noodzakelijk is. ‘Wij zijn er helemaal klaar voor en het gaat rammend druk worden’, stelt ‘beginbaas’ Pieter Zwart. ‘Zó druk dat we verwachten dat de Nederlandse en Belgische pakketbedrijven veel moeite zullen hebben om aanstaande vrijdag alle pakketjes de volgende dag al uit te leveren.’

De Black Friday-deals van Coolblue duren tot en met Cyber Monday, volgende week maandag.

Uitsmeren

Het is overigens niet voor het eerst dat Coolblue inspeelt op de drukte rond Black Friday. Twee jaar geleden begon de webshop een week voor Black Friday al met Blue Friday, een tiendaags koopjesfestijn. Ook dat was toen om te zorgen dat de pakketdiensten het minder druk kregen. En Coolblue is zeker niet de enige die daarvoor kiest. Zo besloot bol.com dit jaar zowel van Singles’ Day als Black Friday een dagenlang koopfeest te maken. En ook Zalando smeert de koopdagen uit over een langere periode. Het bedrijf start vandaag met de vijfde Cyber Week. Deze actie duurt een week, tot en met Cyber Monday. En ook Amazon is sinds 22 november begonnen met een Black Friday-week.