Twinkle | Digital Commerce

Homerr rolt zijn netwerk van afhaallocaties uit in Denemarken

2019-10-22
1000562
  • 0:57

De Nederlandse social delivery start-up Homerr is een strategische samenwerking gestart met de Scandinavische pakketbezorger Bring om het bezorgnetwerk in Denemarken te lanceren.

Homerr, opgericht in 2016 wil ‘het grootste sociaal logistieke netwerk van Nederland’ van Nederland worden, maar heeft nu dus ook zijn zinnen gezet op Denemarken. Homerr biedt op locaties pick-up- en retourpunten aan, zowel bij particulieren als bij retailers. Na een eerdere succesvolle pilot in enkele Deense steden, gaat de Nederlandse start-up nu samenwerken met de Scandinavische pakketbezorger Bring (onderdeel van de Noorse Post) om het Homerr BuurtPunten-netwerk landelijk uit te gaan rollen in Denemarken.

'Agnostisch bezorgnetwerk'

Mark-Jan Pieterse, cco van Homerr: ‘Nederlandse consumenten zijn al gewend aan de toegevoegde waarde van een Homerr BuurtPunt in de wijk en we zijn ervan overtuigd dat het ook in Denemarken een succes gaat worden.’ Pieterse geeft aan dat het bezorgnetwerk ‘agnostisch wordt’, en ook beschikbaar wordt voor andere pakketbezorgers in Scandinavië. ‘Hiermee loopt Denemarken voorop ten opzichte van Nederland.’

Vorig jaar ontving Homerr een miljoen euro groeigeld van investeerder CNBB Venture Partners en een groep private geldschieters.