Twinkle | Digital Commerce

Homerr bundelt krachten met Vinted Go

2023-10-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Duurzame koeriersdienst Homerr is overgenomen door Vinted Go, onderdeel van de Vinted Group. Met deze overname breiden beide partijen hun expertise op het gebied van C2C-bezorging uit en is schaalvergroting mogelijk.

De partijen werkten al geruime tijd nauw samen. Sinds de oprichting in 2016 heeft Homerr een netwerk van sociale en commerciële pick-up en drop-off (PUDO) punten ontwikkeld, waardoor consumenten in de Benelux hun items kunnen inleveren of laten bezorgen wanneer zij die hebben verkocht of aangeschaft via een marktplaats als Vinted. Homerr bespaart hierbij behoorlijk wat CO2-uitstoot per pakket doordat het ‘meelift’ op busjes die al door Nederland rijden. Volgens Juriaan Matthijssen en Mark-Jan Pieterse, oprichters van Homerr, biedt deze stap een kans om verder te groeien: ‘Een krachtenbundeling, waarbij we onze expertise en operationele kennis combineren met de schaal van Vinted, maakt verdere innovatie mogelijk. We kijken ernaar uit om samen te bouwen aan ons netwerk en bezorgservice om zo de ervaring van onze klanten en partners verder te verbeteren.’

Vinted Go werd gelanceerd in 2022 als opvolger van de verzendingstak van Vinted, met een focus op het ontwikkelen van producten en oplossingen voor een naadloze verzending en levering in heel Europa. De verzendservice heeft meer dan veertig vervoerders en meer dan 200.000 PUDO-punten in heel Europa met elkaar verbonden om de bezorging van miljoenen pakketten per jaar te ondersteunen.