Twinkle | Digital Commerce

Miljoen euro groeigeld voor Homerr

2018-05-15
980550
  • [nieuws]
  • 1:01

Investeerder CNBB Venture Partners heeft samen met een groep private geldschieters een miljoen euro neergeteld voor last mile start-up Homerr, die daarmee zijn service- en buurtpuntennetwerk wil uitbreiden.

Homerr biedt inmiddels op ruim 600 locaties in dertig van de grootste Nederlandse steden pick-up- en retourpunten aan, zowel bij particulieren als bij retailers. Het wil daardoor consumenten meer controle geven over de last mile, zodat zij hun pakket niet missen of tegen hun wens in moeten afhalen bij de buren.

Totaaloplossing

Volgens Arco van Nieuwland, managing partner van mede-investeerder CNBB, gaat de pakkettenmarkt de komende jaren sterk veranderen. ‘De industrie snakt naar slimme, nieuwe oplossingen voor last mile delivery. Homerr biedt een oplossing voor zowel carriers, webshops als consumenten. We willen Homerr vooral laten profiteren van onze kennis en ervaring in het schalen van netwerken.’

Netwerk

Op de drukke markt voor last mile-oplossingen zag Homerr eind 2016 het levenslicht. De oprichters ambiëren 'het grootste sociaal logistieke netwerk van Nederland'. Met het nieuwe groeigeld hoopt de start-up het aantal pick-up- en retourpunten op korte termijn te verhogen tot 5.000.