Twinkle | Digital Commerce

'Amazon bezorgt goedkope bestellingen gratis de volgende dag'

2019-10-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Amazon heeft het de afgelopen maanden voor klanten makkelijker gemaakt om los, goedkope producten (onder de vijf dollar) te bestellen en gratis geleverd te krijgen.

Voorheen konden klanten alleen goedkope producten als flosdraad, deo of make-up in bulk bestellen of samen met andere producten om tot een minimum bedrag van 25 dollar te komen en zo in aanmerking te komen voor snelle, gratis verzending via Prime.

Een tandenborstel

Vox.com ontdekte dat Amazon in de Verenigde Staten dit zogenaamde add-on programma heeft verwijderd waardoor klanten items, waarvan de verzendkosten meer zijn dat de kosten van het product, los kunnen bestellen. Dus bijvoorbeeld een enkele tandenborstel. 'Voor Prime-klanten is het gemak bij een snelle levering van zo'n goedkoop item waarschijnlijk ongeëvenaard', schrijft de site.

Deze nieuwe mogelijkheid kan ervoor zorgen dat Amazon dé retailer wordt voor levering van goedkope huishoudelijke producten in kleine aantallen. Hiermee wordt het mogelijk een geduchte tegenstander van Amerikaanse retailers als drogisterijketen CVS en Walgreens.