Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats lanceert ‘Fiets veilig pakket’

2019-08-15
1000562
  • 1:13

Maaltijdbezorger Uber Eats wil zijn fietsende bezorgers veiliger de weg opsturen. Een samenwerking met Veilig Verkeer Nederland moet zou hiervoor moeten zorgen.

De partijen werken de komende drie jaar samen. Onderdeel van die samenwerking is een verplichte VVN-veiligheidscursus voor nieuwe koeriers. Uber Eats neemt ook alleen nog koeriers aan die achttien jaar of ouder zijn.

Ook krijgen de koeriers een veiligheidspakket als ze voor Uber Eats maaltijden gaan bezorgen. In dat pakket zit een set reflectoren, fietslampen, een fietsbel en een houder zodat ze hun telefoon niet meer in de hand hoeven te houden.

Het bedrijf hoopt hiermee niet alleen dat de fietsende Uber-bezorgers veiliger aan het verkeer zullen deelnemen maar ook dat de verkeersveiligheid in zijn algemeen een stuk beter wordt. ‘Deze maatregelen moeten direct bijdragen aan veiliger fietsgedrag’, legt Aukeline Tolman, general manager van Uber Eats Nederland uit. ‘Dit is een belangrijke stap in onze meerjarige samenwerking, om de weg veiliger te maken voor alle weggebruikers.’

De samenwerking geldt overigens niet alleen voor bezorgers van Uber Eats, ook de verkeersveiligheid van chauffeurs van Uber moet worden verbeterd.

Meer ketens

Uber Eats is niet de enige maaltijdbezorger die samenwerkt met Veilig Verkeer Nederland. Sinds dit jaar werkt de VVN samen met verschillende bezorgdiensten. Zo krijgen bezorgers van Deliveroo verkeerslessen en geven tien Nederlandse maaltijdbezorgketens, die zijn aangesloten bij het NLVVM, hun bezorgers ook verkeerstraining. Dat gaat dan wel om bezorgers die per scooter hun maaltijden afleveren.