Twinkle | Digital Commerce

Start-up bezorgt boodschappen in glazen statiegeldpotten per fiets

2019-08-06
1000562
  • 1:06

De Rotterdamse start-up PuurBezorgd bezorgt houdbare producten verpakkingsvrij thuis in glazen statiegeldpotten.

De bezorgdienst is in januari dit jaar opgericht door Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt. Ze willen het makkelijker maken voor consumenten om duurzamer te leven. Maar ook merken en leveranciers willen volgens hen producten met minder verpakking of verpakkingsvrij leveren.

1,50 euro statiegeld

De start-up koopt de houdbare producten zoals broodbeleg, peulvruchten en pasta zelf in en doet ze in glazen potten. Die potten worden vervolgens door fietskoeriers op zaterdag en zondag bezorgd. De fietskoeriers halen de lege potten ook weer op. Consumenten betalen 1,50 euro statiegeld voor de glazen potten.

Het gaat alleen om houdbare producten, maar de oprichters kijken of het assortiment uitgebreid kan worden. Aan RTL Z vertelde Martijn Bijmolt dat de ambitie van de start-up is om ook verse producten aan te bieden en ‘one-stop-shop’ te worden.

Op termijn naar andere steden

Puurbezorgd wil zijn bezorgdienst op termijn naar andere steden uitbreiden, maar eerst moet de dienst in Rotterdam goed gaan lopen. ‘We draaien nu deze business case in Rotterdam en moeten nog uitzoeken met hoeveel orders per week we break-even draaien’, zegt Schoemaker tegen Distrifood. Op dit moment heeft de start-up 250 Rotterdamse klanten en enkele honderden op de wachtlijst.

Bijmolt en Schoemaker willen op dit moment nog niet bekend maken welke merken hun producten verpakkingsvrij willen leveren.