Twinkle | Digital Commerce

Amazon ziet Deliveroo zitten

2019-05-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:11

Amazon heeft zich ingekocht bij de Britse maaltijdbezorgdienst Deliveroo. De e-tailer leidt een investeringsronde van 575 miljoen dollar.

Hoeveel de bijdrage van Amazon zelf is, is niet bekend. Maar het gaat in ieder geval om het grootste deel van de investering, zo klinkt het. Andere bedrijven die meedoen aan de investering zijn bekende investeerders van de Britse bezorgdienst zoals T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks.

De Amerikaanse e-tailer bevestigt de stap na berichtgeving van de Britse zender Sky News. Voor Deliveroo helpt de investering ook in de strijd met andere bezorgdiensten als Uber Eats en Takeaway. ‘Dit is geweldig nieuws voor zowel de tech- als restaurantsector. Daarnaast gaat het bijdragen aan het creëren van jobs in alle landen waar we actief zijn’, stelt oprichter Will Shu van Deliveroo.

Eerder liet Deliveroo al weten dit jaar flink te willen groeien in Europa. Zo zouden honderd miljoen Europeanen voor het einde van dit jaar over de diensten van de Britse maaltijdbezorger moeten beschikken. Om dat te bereiken, wil Deliveroo gaan samenwerken met nog meer restaurants. Het aantal restaurants dat aangesloten is bij Deliveroo moet dan ook voor 2020 zijn gegroeid naar 85.000.

Dark kitchens

Maar de investering wordt ook gebruikt om meer in te zetten op Deliveroo Editions. Het dark kitchen-concept van de bezorgdienst, keukens die alleen worden gebruikt voor bezorgmaaltijden. Deze dienst werd in de zomer van vorig jaar gelanceerd in Nederland.