Twinkle | Digital Commerce

Marktplaats werkt samen met PostNL voor makkelijkere verzending

2019-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Marktplaats lanceert in samenwerking met PostNL een geïntegreerde verzendtool. Hiermee kunnen verzendingen binnen de Marktplaats-omgeving worden geregeld.

Vanaf 2 juli kunnen kopers en verkopers na het sluiten van een deal meteen ook de verzending ervan regelen op Marktplaats. De geïntegreerde verzendmogelijkheid maakt verzendkosten direct inzichtelijk en levert de verzendlabels aan in de Marktplaats-omgeving. Via track&trace codes ontvangen kopers en verkopers in de chat automatisch updates over de status van de zending.

Feedback van gebruikers

De geïntegreerde verzendmogelijkheid is ontwikkeld met behulp van feedback van Marktplaats-gebruikers. Marktplaats-gebruikers gaven aan het regelen van een verzending het handelen op het platform omslachtiger maakt. Dit was voor Marktplaats de reden om samen met PostNL het verzendproces op te delen in ‘een paar eenvoudige en logische stappen’.

Marktplaats-directeur Annemarie Buitelaar zei eerder in het programma BNR Zakendoen dat een volgende stap in de samenwerking kan zijn dat PostNL de verkochte producten bij de verkoper komt ophalen. 'We zijn nu al aan het kijken: wat kunnen we hierna doen?’ Er wordt ook gekeken naar koeriers die grotere producten kunnen vervoeren. ‘Dan is het wel heel makkelijk als je dat direct vanaf de Marktplaats-site of app kan regelen’, aldus Buitelaar.