Twinkle | Digital Commerce

Mollie haalt 25 miljoen euro op aan groeigeld

2019-07-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Mollie heeft in een investeringsronde 25 miljoen euro binnengehaald om op de Europese markt te kunnen groeien. Dat maakte de online betaaldienst vandaag bekend.

Oprichter van de Europese online betalingsverwerker Adriaan Mol zegt dat de tijd rijp is om de expansie te versnellen vanwege het gebrek aan schaalbare concurrentie op de Europese markt. Om dit voor elkaar te krijgen heeft Mol voor het eerst in het ruim tienjarig bestaan van de betaaldienst financiële hulp van buiten ingeroepen.

Mol: ‘We zijn enorm verheugd aan te kondigen dat we investeerders aan boord hebben die onze kernwaarden en langetermijnvisie delen. Met deze investering kunnen we ons trackrecord van het creëren van innovatieve financiële producten voor MKB-ondernemers voortzetten.’

Die investeerders zijn onder meer technologie- en betalingsondernemers als de voormalige Airbnb-cfo Laurence Tosi, de oprichters en managementteams van Check24 en Klarna, (oud-)bestuurders van PayPal en Worldpay en de oprichters van een aantal internationale beleggingsfonden, zo meldt Sprout.

Meer de bancaire kant op

De investering zal worden gebruikt om de groei van het bedrijf te versnellen en de research- en development-teams die aan de meer complexe, volgende generatie financiële oplossingen werken, te ontwikkelen. Tegen Sprout zegt Mol met Mollie meer de bancaire kant op te willen en meer met banken te willen concurreren.