Twinkle | Digital Commerce

Walmart bezorgt voor 98 dollar per jaar boodschappen aan huis

2019-06-17
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Amerikaanse retailgigant Walmart heeft een nieuwe bezorgdienst gelanceerd. Klanten kunnen voor 98 dollar per jaar onbeperkt boodschappen aan huis laten bezorgen.

De dienst, Delivery Unlimited, is een uitbreiding van de bestaande bezorg- en pick-upkeuzes die Walmart reeds biedt, schrijft TechCrunch.

De retailer bood al een bezorgdienst aan voor online bestellingen waarbij mensen de producten gratis in een dichtstbijzijnde winkel kunnen laten afleveren of voor 9,95 dollar aan huis. Met het nieuwe jaarabonnement van 98 dollar, of 13 dollar per maand, hoeven klanten geen bezorgkosten meer te betalen. Klanten bestellen de boodschappen online in de app en geven aan wanneer ze het willen ontvangen.

In de koelkast

Het jaarabonnement maakt onderdeel uit van een serie initiatieven van Walmart om online shoppers aan zich te binden. Zoals een gratis one day delivery voor bestellingen boven de 35 dollar, pickup-torens in winkels en een bezorgoptie waar Walmart-medewerkers de boodschappen in de koelkast van de klant leggen.

Walmart gaat met dit nieuwe jaarbonnement de concurrentie verder aan met onder andere Amazon en zijn Prime-lidmaatschap (dat 119 dollar kost), retailer Target die voor 99 dollar een jaarabonnement voor bezorgen biedt en Instacart (ook 99 dollar), een online boodschappenbezorgdienst.

Walmart heeft geen eigen bezorgers maar werkt samen met externe partners.