Twinkle | Digital Commerce

Nuuly: maandabonnement voor dameskleding

2019-05-22
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Urban Outfitters, een Amerikaanse modeketen, komt met een aparte verhuurdienst voor damesmode. Op Nuuly, dat deze zomer van start gaat, leent het bedrijf dameskleding uit.

Consumenten kunnen voor 88 dollar per maand zes kledingstuks lenen. Daar krijgen ze een gefrankeerde retourverpakking bij, zodat ze artikelen na de maand terug kunnen sturen. De kleding wordt vervolgens gewassen en klaargestoomd voor een volgende verhuurperiode.

Verschillende merken

Het gaat hierbij om kledingstukken van het Urban Outfitter’s huismerk maar ook om kledingstukken van verschillende aangesloten merken zoals Reebok of Fila, zo laat het bedrijf weten. Volgens David Hayne, de chief digital officer van Urban Outfitters, richt het platform zich voornamelijk op klanten die graag nieuwe kleding willen uitproberen. ‘Aankopen zijn zinvol voor kledingstukken waarvan je weet dat je ze vaak gaat dragen. Huren is zinvol voor items die je weleens wilt proberen’, stelt hij tegen The Wall Street Journal.

Bij de start van Nuuly kunnen klanten kiezen uit duizend verschillende stijlen, deze worden maandelijks aangevuld. Indien een klant dusdanig te spreken is over een gehuurd kledingstuk, kan hij deze ook aanschaffen.