Twinkle | Digital Commerce

Niek Veendrick vertrekt bij Greetz

2019-05-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

Joep Hutschemakers (eBay Classifieds) is de nieuwe managing director van Greetz. Hij volgt Niek Veendrick op, die vijf jaar aan het roer stond.

Veendrick (foto) vertrekt na bijna tien jaar bij de kaarten- en cadeausite. Hij begon in 2009 als commercieel directeur. Nadat hij eind 2013 het bedrijf kortstondig verliet, kwam hij in 2014 terug, maar dan als ceo. Onder zijn leiding werd Greetz de grootste aanbieder van persoonlijke verrassingen in Nederland. In augustus 2018 werd Greetz onderdeel van de Photobox Group.

‘Synoniem met Greetz’

Nickyl Raithatha, managing director van Moonpig en verantwoordelijk voor wenskaarten en cadeaus binnen de Photobox Group: ‘Na bijna tien jaar bij Greetz, is de naam Niek Veendrick synoniem met Greetz geworden. Jaar op jaar groeide het bedrijf onder zijn leiding met 25 procent, waardoor de omzet tussen 2015 en 2018 zo goed als verdubbelde.’

Veendrick kijkt met trots terug op de voorbije jaren:

We hebben Greetz uitgebouwd van een challenger in wenskaarten tot marktleider in cadeaus.

'Dat hebben we gedaan met een onderscheidende propositie, een geliefd merk en boven alles een geweldig team. Na bijna tien jaar ben ik klaar voor een nieuw avontuur en een nieuwe uitdaging.' Wat Veendrick concreet gaat doen is niet duidelijk.

Joep Hutschemakers

Joep Hutschemakers, Veendricks opvolger bij de nummer 53 van de Twinkle100, komt van Ebay Classifieds. Hij werkte de laatste jaren als ceo van 2dehands.be en had zitting in het management team van Marktplaats. Daarvoor was hij commercieel directeur van Marktplaats. Eerder werkte Hutschemakers onder andere voor Philips, A.T. Kearney en RELX.

Joep Hutschemakers