Twinkle | Digital Commerce

Mosaic bezorgt diepvriesmaaltijd 2.0

2019-05-03
1195672
  • [nieuws]
  • 1:07

Mosaic is een nieuwe speler op de Amerikaanse markt voor maaltijdbezorging. Het eten wordt eerst met liefde bereid, dan ingevroren en vervolgens bezorgd. 'Frozen done fresh.'

Mosaic is opgezet door Matt Davis, voorheen operationeel leidinggevend bij de bekende maaltijdboxenaanbieder Blue Apron, en Sam McIntire. Volgens Techcrunch luiden zij de volgende fase van maaltijdbezorging in, met ongekookt bevroren voedsel.

'Frozen food is an amazing way to work at scale, preserve food and reduce food waste', zegt Davis tegen de tech-site. 'What we offer is a cut above anything you see in the aisles today.'

Geroosterd, gegrild of gesauteerd

Het aanbod van Mosaic bestaat uit verschillende vegetarische bowls. De ingrediënten worden geroosterd, gegrild of gesauteerd en vervolgens ingevroren. De prijs per maaltijd varieert tussen de 8,99 en 12,49 dollar en klanten kunnen kiezen voor levering per één, twee, vier of acht weken. Mosaic is vooralsnog alleen in een aantal steden aan Amerika’s oostkust beschikbaar, waaronder New York.

Dark kitchens

Maaltijdenbezorging is aan een enorme opmars bezig. Behalve bestelplatforms als Thuisbezorgd.nl nemen ook bezorgbedrijven als Deliveroo en Uber Eats een hap uit de groeiende taart. Een ander relatief nieuw fenomeen zijn zogenoemde dark kitchens, waarin alleen maaltijden worden bereid om af te leveren. Het is het laatste puzzelstukje in maaltijdbezorging, stelt de Duitse start-up Keatz, uitbater van delivery only restaurants in onder andere Nederland.