Twinkle | Digital Commerce

Google gebruikt Gmail om aankopen bij te houden

2019-05-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Google blijkt al een tijd e-mails van Gmail-gebruikers te scannen op aankopen en deze bij te houden op een aparte pagina.

Dat melden verschillende media. Op de pagina is te zien waar en wanneer het product is gekocht en op welk adres het is afgeleverd. Deze gegevens zijn overigens alleen door de gebruikers zelf in te zien, maar dit wordt wel zonder toestemming door het bedrijf gedaan.

Het bedrijf liet eerder weten meer aandacht aan de privacy van gebruikers te besteden, maar houdt toch ongevraagd bij welke aankopen een gebruiker van Gmail heeft gedaan.

Geen advertenties

Google stelt de privacy en veiligheid van de gebruiker te beveiligen en uit een omschrijving van de pagina blijkt dat deze is bedoeld om leveringen te volgen en reserveringen eventueel te annuleren. Aan The Verge laat het bedrijf weten in een reactie: ‘Om je te helpen aankopen, boekingen en abonnementen gemakkelijk te bekijken en bij te houden, hebben we een privébestemming gemaakt. Je kunt deze informatie op elk gewenst moment verwijderen.’ Google stelt de informatie niet te gebruiker voor advertenties.