Twinkle | Digital Commerce

Afhaaldienst Colruyt gaat thuisbezorgen

2019-05-07
1000562
  • 1:26

Afhaaldienst Collect&Go van Colruyt levert boodschappen binnenkort ook thuis af bij Belgische consumenten.

Bij de dienst was het voorheen alleen mogelijk om online bestelde boodschappen in Colruyt-winkels af te halen, maar Collect&Go gaat nu thuislevering middels busjes, die rijden op aardgas, testen, meldt het bedrijf in een persbericht.

De proef wordt uitgevoerd in vijf gemeenten rondom Brussel, aangezien het distributiecentrum dichtbij ligt in Zaventem. ‘We kiezen er bewust voor om de levering zelf in handen te nemen, omdat we ons net als bij de afhaalpunten willen onderscheiden met een persoonlijke en klantvriendelijk service’, aldus business unit manager Tom Deprater.

Volgens Collect&Go blijven de afhaalpunten nog wel belangrijk – het bedrijf heeft tweehonderd van deze afhaalpunten – maar wil vooral kijken of het thuisbezorgen door klanten wordt gewaardeerd. Deprater: ‘Zo kunnen we in de praktijk ondervinden of en hoe thuislevering aansluit bij onze visie op duurzaam ondernemen.’ De test loopt tot het najaar.

‘Haalbaar businessmodel’

Belgische klanten die in de desbetreffende testlocaties wonen en een bestelling plaatsen kunnen deze de volgende dag laten bezorgen, mits er een minimumbedrag van honderd euro wordt uitgegeven. Collect&Go vraagt 9,50 euro bezorgkosten, plus 5,50 servicekosten voor het samenstellen van de bestellingen. Deprater: ‘Over die vergoeding hebben we grondig nagedacht. We willen thuislevering op een verantwoorde manier aanpakken en geloven dat we met deze realistische vergoeding een haalbaar businessmodel kunnen creëren.’

Groen

Dat Colruyt Collect&Go niet alleen voor het afhalen maar ook voor bezorgen wilde inzetten, werd vorig jaar al duidelijk. Toen stelde directeur Frans Colruyt in een interview met de Belgische krant De Standaard ‘op termijn’ te willen beginnen met thuislevering. ‘De perceptie dat we tegen huis-aan-huisleveringen zijn is totaal fout’, aldus Colruyt. Die daarbij aangaf het thuisbezorgen in ieder geval wel op een groene manier te doen. De test wordt uitgevoerd met bezorgbusjes die rijden op CNG-gas.