Twinkle | Digital Commerce

Colruyt begint op termijn met thuislevering

2018-03-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Colruyt is voornemens om in de nabije toekomst met thuislevering te beginnen. Dat vertelt directeur Frans Colruyt in een interview aan De Standaard.

Wanneer de super start met thuislevering is nog niet bekend. 'Het staat op onze radar. De perceptie dat we tegen huis-aan-huisleveringen zijn is totaal fout', aldus Colruyt in gesprek met de krant.

Ecologisch

Als de dienst wordt gelanceerd, wil Colruyt in ieder geval 'groen' bezorgen. Bijvoorbeeld door voertuigen in te zetten die electrisch, hybride of op CNG gas rijden. 'We hadden nu al aan huis kunnen leveren, maar we werken liever stap voor stap en op een kwalitatieve manier. Dat betekent dat je het moet doen met de juiste partners', aldus de directeur.

Collect&Go

Colruyt blijft ook nog steeds investeren in zijn Collect&Go-formule, waarbij online bestelde boodschappen in de winkels worden afgehaald. Onlangs kondigde de winkel nog aan zijn Lekker Koken-maaltijdboxen in 77 afhaalpunten beschikbaar te stellen. 

Carrefour

Een jaar geleden startte concurrent Carrefour al met thuisbezorgen in België. Met de bringr-app van bezorgdienst bpost kunnen consumenten online bestelde boodschappen thuis laten bezorgen. Soms zelfs binnen twee uur.