Twinkle | Digital Commerce

Amazon opent bemande afhaalbalies in Europa

2019-05-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

De Amerikaanse online retailer rolt na een succesvolle test in Schotland zijn nieuwe pick-updienst verder uit in het Verenigd Koninkrijk en Italië.

De ‘click & collect’-dienst, genaamd Counter, bestaat uit bemande afhaalbalies in ruim 500 winkels van de Britse keten Next. In Italië gaat Amazon in zee met verschillende fysieke retailers, waaronder buurtsupermarktketen Fermopoint.

Amazon geeft aan dat de populariteit van het click & collect-principe in Europa een reden is voor de opening van afhaalpunten bij fysieke retailers, zo schrijft Fortune.

Ook retouren op termijn

Vooralsnog zullen pakketjes alleen kunnen worden afgehaald, maar het is de bedoeling dat op termijn mensen ook retouren kunnen afleveren. Er zal ook een app voor de fysieke afhaalpunten komen. De dienst is kosteloos voor Amazon Prime-leden.

Counter is een volgende stap in de strategie van de online retailer om de afhandeling van Amazon-pakketten in eigen handen te nemen. Bedoeling is dat deze dienst in meerdere Europese landen beschikbaar komt.

Op dit moment heeft de Amerikaanse online retailgigant al ruim 2.500 onbemande kluisjes bij fysieke retailers, waaronder bij Morrison’s in het Verenigd Koninkrijk en bij de Franse supermarktketen Casino.

De retailers die gaan samenwerken met Amazon hopen op deze  manier meer bezoek naar hun winkels te krijgen.