Twinkle | Digital Commerce

Walmart bundelt krachten met Google Assistant

2019-04-03
1000562
  • 1:32

In de strijd om de Amerikaanse spraakgestuurde koper, gaat Walmart de samenwerking aan met Google. De super komt met ‘Walmart Voice Order’.

De Amerikaanse supermarktketen ziet concurrent Whole Foods meeliften op de voice-technologie van diens eigenaar Amazon en kan daardoor niet achterblijven. Een samenwerking met Google zorgt er nu voor dat consumenten bij Walmart via Google Assistant boodschappen kunnen bestellen. Deze worden vervolgens ofwel thuis geleverd ofwel klaargezet om opgehaald te worden.

Waar andere retailers de samenwerking met Google Assistant rustig opbouwen in de vorm van een proef, is het Walmart meteen menens. De super lanceert in de loop van deze maand het spraakgestuurd kopen bij ruim 2100 Walmart-vestigingen. Bij ruim 800 daarvan kan men de boodschappen thuis laten bezorgen. Bij de overige is met de dienst alleen ophalen mogelijk. Eerder schaalde Walmart de thuisbezorging in Amerika nog op. Dankzij een samenwerking met Postmates is bezorging in 40 procent van dat land mogelijk.

Volgens Walmart sluit voice shopping prima aan op de manier waarop consumenten tegenwoordig hun boodschappen doen. Bij monde van Tom Ward, senior vice president digital operations: ‘We weten dat, bij het gebruik van spraakgestuurde technologie, consumenten verspreid over meerdere dagen producten aan hun boodschappenlijst toevoegen. En niet in één keer hun boodschappenlijst vullen. Deze nieuwe mogelijkheid voorziet dus in het shopgedrag van onze klanten.’

Voorkeuren leren

Consumenten die met een apparaat die google Assistant ondersteunt bij Walmart shoppen, wordt het daarnaast steeds eenvoudiger gemaakt om hun aankopen te doen. Zo onthoudt de software van Google Assistant de voorkeuren van de consument. Als voorbeeld noemt Walmart een pak melk. Als de klant wekelijks dezelfde soort melk bestelt, dan zal Google dit na een tijd herkennen en aan het woord ‘melk’ voldoende hebben om het juiste producten te selecteren.

Volgens Walmart wordt de dienst in de loop van tijd verder uitgebreid.

Lees ook: ‘Oké Google, doe mij een nieuwe smartphone!’ (Twinkle 6 2018)