Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats naar Leiden

2019-04-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Maaltijdbezorger Uber Eats breidt zijn bezorggebied in Nederland steeds verder uit. Sinds vandaag is de dienst in Leiden van start gegaan.

De Leidenaren kunnen daardoor dagelijks tussen elf uur ’s ochtends en elf uur ’s avonds maaltijden van aangesloten restaurants bij de bezorgdienst bestellen. ‘We zagen dat de app in deze stad al vaak werd geopend, terwijl het tot nu toe niet mogelijk was te bestellen’, aldus general manager Aukeline Tolman van Uber Eats Nederland. Maaltijden worden door Uber Eats binnen een half uur aan de deur bezorgd.

Portfolio uitbreiden

Het is de derde stad die Uber Eats in korte tijd aan zijn portfolio heeft toegevoegd. Vorige maand begon het bedrijf nog in Delft en Rijswijk met bezorgen. Dat portfolio wordt de komende tijd nog verder uitgebreid, gaf Tolman onlangs aan in een interview met Twinkle. Zo moeten voor het einde van de zomer in totaal vier steden worden toegevoegd. Daarnaast zoekt Uber Eats de uitbreiding in bezorgmomenten. ‘We zien dat er steeds meer ontbijtjes en lunches besteld worden, drie keer zoveel als een jaar eerder’, aldus Tolman. ‘Om die trend door te zetten, moet het beschikbare assortiment flink uitgebreid worden en moet maaltijdbezorging ook betaalbaarder worden.’

Lees ook: ‘Wat brengt Uber Eats?’ (Twinkle 3 2019)