Twinkle | Digital Commerce

Auto’s Tesla straks alleen online te koop

2019-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Automerk Tesla sluit het grootste deel van zijn winkels. De elektrische auto’s zijn daarna alleen nog maar online te koop.

Dat laat het bedrijf weten bij de presentatie van het nieuwe model de Tesla Model 3. Dit model wordt voor een lagere prijs aangeboden dan de gemiddelde Tesla. Amerikanen kunnen er al één voor 35.000 dollar bestellen. Om die lagere prijzen te kunnen hanteren, sluit het bedrijf van topman Elon Musk bijna al zijn winkels. Slechts enkele blijven open als servicepunt. Volgens Tesla kunnen consumenten in Noord-Amerika nu binnen één minuut de auto bestellen. Binnenkort wordt dit uitgebreid naar de rest van de wereld.

Testen en retourneren

Ook wordt het volgens het bedrijf eenvoudiger om een Tesla te testen en te retourneren. Zo kunnen consumenten een auto retourneren binnen zeven dagen of na duizend mijl en het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. ‘Je kunt letterlijk een Tesla kopen, enkele honderden mijlen ermee rijden in het weekend met je vrienden en hem daarna gratis terugsturen’, verklaart het bedrijf.

Volgens Tesla zorgt de kostenbesparing ervoor dat het zijn auto-prijzen met 6 procent gemiddeld kan verlagen. Het is nog niet duidelijk wat er met de acht Tesla-winkels in Nederland gaat gebeuren.