Twinkle | Digital Commerce

Online verkoop Caribisch Nederland nog niet van de grond

2019-03-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Bedrijven op Caribisch Nederland, bestaande uit de eilanden Saba, Sint-Eustatius en Bonaire, staan nog niet te springen om goederen en diensten via internet te verkopen.

Dat blijkt uit een rapport van het CBS, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In het kader van het onderzoek werden 1250 bedrijven op de verschillende eilanden naar hun ervaringen op het gebied van e-commerce gevraagd. Ongeveer 375 bedrijven reageerden op het verzoek.

Uit het onderzoek komt naar voren dat bedrijven op deze eilanden het nog niet zien zitten om via een website of app hun goederen te verkopen. Zo geeft nog geen 30 procent van de bedrijven op Bonaire, waar de meeste bedrijven zijn onderzocht, aan ooit online goederen te hebben aangeboden. Op Saba (26 procent) en Sint-Eustatius (14 procent) is dit zelfs nog lager.

Betalen en verzenden

De bedrijven geven aan veel problemen te ervaren met de verkoop via internet op de eilanden. Zo hebben alle deelnemende bedrijven op Sint-Eustatius problemen hebben met het aanbieden van betaalmogelijkheden via een eigen website of applicatie. Deze problemen komen ook veel op de andere eilanden voor, alleen ervaren bedrijven daar ook problemen met de levering van bestellingen.