Twinkle | Digital Commerce

Coolcat vraagt faillissement aan

2019-03-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Kledingwinkel CoolCat heeft faillissement aangevraagd voor zijn Nederlandse onderdelen. De tachtig winkels en webshop van de tienermodezaak blijven voorlopig open.

Naar verwachting wordt morgen het faillissement door de rechter uitgesproken. Dit geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. In totaal werken er bijna 1200 mensen bij CoolCat. De onderneming stelt te maken te hebben met ‘zeer uitdagende marktomstandigheden’. CoolCat was al jaren verlieslatend. Er wordt nog gekeken naar een doorstart.

Scherpe terugval

Het bedrijf laat weten dat de hete zomer van vorig jaar en de zachte winter dit jaar voor een scherpe terugval zorgde. De afgelopen tijd heeft het management gekeken of de keten nog te redden viel 'maar deze verkenningen hebben helaas geen positief resultaat opgeleverd.'

De buitenlandse activiteiten van de onderneming van topman Roland Kahn vallen buiten het faillissement. CoolCat bezit, naast de winkels in Nederland, over zeventien Belgische vestgingen, zes winkels in Frankrijk en twee in Luxemburg. Ook heeft het bedrijf in deze landen en Duitsland een webwinkel. De Nederlandse webshop staat met een geschatte omzet in 2017 van 10,1 miljoen euro op plek 163 in de Twinkle100.