Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats trekt zich terug uit Oostenrijk

2019-02-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Uber Eats is binnenkort niet meer in Oostenrijk actief. De maaltijdbezorger bezorgde sinds enkele jaren in hoofdstad Wenen maaltijden naar consumenten, maar echt succesvol bleek dit niet.

‘Helaas, ondanks de grote betrokkenheid van ons lokale team en onze trouwe partners en klanten, groeide Uber Eats in Wenen niet zoals we hadden gehoopt’, laat het bedrijf weten in een blogpost. Per 8 maart is de applicatie van de bezorgdienst in Oostenrijk niet meer actief.

Nederland

In Nederland staat Uber Eats bekend als laatbloeier. Vorig jaar gaf het bedrijf nog aan zijn bezorggebied uit te breiden en ook buiten de randstad te bezorgen. Sinds begin dit jaar levert Uber Eats ook in Haarlem en Groningen. In een interview met het FD gaf Aukeline Tolman, directeur Uber Eats Nederland, recent aan dat de bezorgdienst later dit jaar ook zaken gaat doen met restaurants die eigen bezorgers hebben. Eerst werkte het bedrijf alleen met zijn eigen bezorgers. ‘Wij willen de bezorging uit handen nemen van de restaurants’, vertelde zij tijdens de afgelopen editie van de Webwinkel Vakdagen.

In het maartnummer van Twinkle lees je een interview met Aukeline Tolman over Uber Eats in Nederland.