Twinkle | Digital Commerce

Jumbo schaalt stevig op in strijd om Amsterdam

2019-02-11
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Jumbo levert vanaf volgende week boodschappenorders in heel Amsterdam, waar ook Albert Heijn en Picnic hun bezorgnetwerk momenteel in hoog tempo uitbreiden.

Tot nu toe konden consumenten in enkele delen van de hoofdstad hun bestellingen door een aantal Jumbo-filialen laten thuisbezorgen, maar dat vond op kleine schaal plaats. De Brabantse supermarktketen heeft een distributiecentrum opgetuigd in Sloterdijk en zoekt tientallen bezorgers, meldt Het Parool.

Strijdtoneel

De slag om de Amsterdamse boodschappenmarkt werd al stevig gevoerd door Picnic en Albert Heijn, dat onlangs de komst van het vijfde en tevens grootste 'Home Shop Center' in de hoofdstad aankondigde. Picnic startte een jaar geleden met leveringen aan Amsterdam Oost en Zuidoost en schaalt vanaf komende week op tot de hele stad, uitgezonderd de grachtengordel en IJburg. Alle supers zijn momenteel hard op zoek naar nieuw personeel in het gebied.

Opschalen

De uitbreiding past in Jumbo's ambitie veel meer orders thuis te gaan bezorgen: dit jaar wil de supermarkt vanuit vijftig extra filialen leveren, het aantal pick-up points verder opschroeven en vooral vaker vanuit hubs verzenden. De omzet van de nummer 11 van de Twinkle100 bestaat inmiddels voor een kleine 4 procent uit e-commerce verkopen.