Twinkle | Digital Commerce

Vijf miljoen meer Thuisbezorgd-orders in 2018

2019-01-10
1000562
  • 1:08

Consumenten hebben afgelopen jaar 19 procent meer bestellingen geplaatst op Thuisbezorgd.nl in vergelijking met een jaar eerder.

Het aantal orders komt daarmee op ruim 32,6 miljoen, ruim vijf miljoen meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit gepubliceerde cijfers door moederbedrijf Takeaway.com. Duitsland zit Nederland wat betreft het aantal orders op de hielen. Bij de Duitse tak Lieferando.de steeg het aantal orders met 38 procent. Het aantal orders blijft net onder het Nederlandse aantal steken.

Wisseling van de wacht

De Duitse spurt wordt mede veroorzaakt door een harde stijging in het vierde kwartaal. Ruim 9,4 miljoen keer werd er door onze oosterburen in de laatste drie maanden van 2018 bij Lieferando.de besteld. Bij Thuisbezorgd.nl nam het aantal orders ook toe naar ruim 8,8 miljoen. Het is voor het eerst dat er in Duitsland meer besteld wordt dan in Nederland.

Overname

Takeaway is in de Duitse online maaltijdmarkt al marktleider. Enkele weken gelden kocht de onderneming van Jitse Groen nog de Duitse activiteiten van concurrent Delivery Hero voor 930 miljoen euro. Het aantal Duitse bestellingen zal dus alleen maar groeien, stelde Groen eerder. ‘Deze transactie stelt Takeaway.com in staat om op een aanzienlijk groetere schaal te opereren. Hoewel de transactie de bestellingen van Takeaway in Duitsland bij verdubbelt, is er nog steeds voldoende groei, aangezien de penetratie van online voedselbezorging in Duitsland tot de laagste in Europa behoort.’