Twinkle | Digital Commerce

Amazon bezorgt nu ook in garages

2019-02-01
1000562
  • 1:10

Sinds eind 2017 levert Amazon bestellingen bij Amerikaanse Prime-leden in huis met Amazon Key. Het miljardenbedrijf kondigt enkele nieuwe features aan voor Amazon Key, waaronder levering in garages.

Voor ‘Key for Garage’, zoals Amazon zijn nieuwe dienst bestempelt, werkt de e-tailer samen met de Chamberlain Group, een wereldwijde aanbieder van access solutions. Amerikaanse Prime-leden die beschikken over een garage, uitgerust met een garagedeur opener van Chamberlain, kunnen hun Amazon bestellingen vanaf nu op die locatie laten bezorgen.

Het principe van de garageleveringen is nagenoeg gelijk aan bezorging in huis door de e-tailer. Consumenten kunnen met de Key-applicatie van Amazon hun garage monitoren. Als een bezorger langskomt, kunnen zij deze identificeren en toegang verschaffen om het pakketje in de garage af te leveren.

‘De garage biedt een handige bestemming om potentiele bezorgingshindernissen zoals diefstal en gemiste leveringen te voorkomen. We zijn er trots op samen te werken met Amazon aan dit initiatief’, stelt Jeff Meredith, president van de Chaimberlain Group.

Levering in auto

Sinds april vorig jaar is het voor Prime-leden ook mogelijk om hun bestellingen in de auto af te laten leveren. Dit geldt voor consumenten die beschikken over een auto die de software van de Amazon Key-applicatie ondersteunen. Amazon Key is sinds eind 2017 beschikbaar. Begin 2018 nam Amazon videodeurbelbedrijf Ring voor een miljardenbedrag over. Hierdoor kon de e-tailer zijn Amazon Key-dienst verder uitbreiden.