Twinkle | Digital Commerce

Amazon en Google werken met lokale overheid in dronetests

2017-10-26
1000562
  • 0:54

Amazon en Google kunnen binnenkort samenwerken met het bestuur van Amerikaanse steden in het testen van hun dronebezorging. Hiermee wil de overheid de proeven met drones versnellen.

Het nieuwe beleid werd gisteren door president Donald Trump gepresenteerd. In het huidige moeten Amazon en Google zich aan allerlei regels houden die de Federal Aviation Administration (FAA) heeft opgesteld.

Restricties

Zo mogen drones niet boven personen of in het donker vliegen, hebben piloten een licentie nodig en mogen zij de drone niet uit het zicht verliezen tijdens de tests. Ook zijn er restricties voor de grootte van het vliegtuigje en de snelheid waarmee hij vliegt.

Open minded

Door samen te werken met lokale overheden in pilot projecten denkt de Amerikaanse regering dat drone-testers als Amazon en Google sneller wijzigingen in het beleid kunnen laten doorvoeren. Zij hebben nog steeds de toestemming van de FAA nodig om te mogen vliegen, maar dwingen het bureau om de regels wat te versoepelen en meer open minded te zijn ten opzichte van dronebezorging.