Twinkle | Digital Commerce

Romeijn: ‘Triton juiste partner voor verdere groei Sunweb’

2018-12-19
1200800
  • [nieuws]
  • 1:14

Sunweb Group komt in handen van de Noord-Europese investeringsmaatschappij Triton. Oprichter Joost Romeijn blijft minderheidsaandeelhouder.

Met een omzet van 392 miljoen euro (eigen opgave over 2017) staat de groep 5e op Twinkle's lijst van grootste online reisverkopers in Nederland. De totale concernomzet komt dit jaar uit rond de 600 miljoen euro, staat in het persbericht over de acquisitie. Het leeuwendeel van de inkomsten is dus te danken aan onze markt.

Sectorkennis

Onder de vleugels van Triton (waarin ruim honderd institutionele beleggers zijn verzameld, investerend in 37 Europese bedrijven) mikt Sunweb op verdere internationale groei. Romeijn laat optekenen: ‘We zijn verheugd Triton te verwelkomen als de nieuwe meerderheidsaandeelhouder in Sunweb. Ze hebben bewezen diepe sectorkennis van de reisbranche. Het is de juiste partner voor ons bedrijf, waarmee we blijven investeren in digitale mogelijkheden en in Europese expansie.’

Portfolio

Romeijn bouwde zijn bedrijf vanaf 1991 op tot de Sundio Group. Begin dit jaar werd de reisonderneming hernoemd naar vlaggenschip Sunweb. Tot het portfolio behoren verder labels als Eliza was here, Gogo, Husk en Bizztravel. Volgens Triton hanteert Sunweb een ‘uniek hybride model tussen de traditionele touroperators en online travel agencies’ (OTA’s).

Vakanties.nl

Een overnamesom is niet bekend gemaakt. Duidelijk was al dat Sunweb in de etalage stond. Een jaar geleden startte Romeijn samen met voormalig Sunweb e-commerce manager Judith Eyck het reisplatform Vakanties.nl, dat is gestoeld op dynamic packaging technologie.