Twinkle | Digital Commerce

Nieuw e-dc Hema klaar voor 'fors meer' online orders

2018-12-27
1024512
  • [nieuws]
  • 1:15

Hema zegt de afgelopen maanden flinke stappen te hebben gezet op het gebied van e-commerce, met name dankzij de ingebruikname van zijn nieuwe distributiecentrum. Hierdoor kan de warenhuisketen de komende jaren 'fors meer' online bestellingen verwerken.

Dat laat de onlangs overgenomen retailer optekenen in een vandaag gepubliceerde handelsupdate. Daaruit blijkt dat het warme weer in het derde kwartaal Hema's omzet parten speelde, waar meer partijen last van hadden. In vergelijking tot het derde kwartaal van 2017 daalde de netto-omzet met 1,2 procent naar 304,4 miljoen euro. De winst, die in dezelfde periode vorig jaar 4,6 miljoen euro bedroeg, kwam in het afgelopen derde kwartaal uit op 2,7 miljoen euro.

De overgang naar het nieuwe distributiecentrum drukte aanvankelijk op de resultaten van deze zomer, waarover Hema zich 'ontevreden' toonde; de weg lijkt inmiddels vrij voor het opvoeren van online orders vanuit de nieuwe locatie.

Inlopen

Het vierde kwartaal verzacht die achterstand echter aanzienlijk, concludeert Hema alvast uit de eerste resultaten. Het koudere weer waarmee die periode begon, deed de verkoop van winterartikelen algauw stijgen.

Het bedrijf is tevreden over zijn uitgestippelde koers, aldus topman Tjeerd Jegen: 'Zonder deze tijdelijke effecten zien we dat onze groeistrategie resultaat heeft. Daarom blijven we ons richten op het verbeteren van onze marktpositie in de kernmarkten Nederland en België, ecommerce en versnelling van de internationale expansie.'