Twinkle | Digital Commerce

Vtwonen terug bij fonQ

2018-12-17
35261983
  • [nieuws]
  • 1:09

FonQ is per april licentiepartner van interieurmerk vtwonen en ontfermt zich daarmee weer over de lopende activiteiten op alle kanalen in Nederland en België.

De nummer 31 van de Twinkle100 runt vanaf dat moment voorraadbeheer, inkoop, logistiek, shopmanagement en klantenservice van vtwonen, dat momenteel onder Sanoma Media Netherlands valt. De consument merkt niets van de overgang: collectiekeuze en marketinguitingen blijven gelijk, aldus fonQ.

Het woonmerk is een oude bekende: tot aan 2013 beheerde fonQ de webwinkel van vtwonen, totdat Sanoma de activiteiten ervan onderbracht bij de eigen e-commerce organisatie SB Commerce.

Naast een webwinkel met Nederlands en Belgisch domein brengt het woonmerk een inspiratiemagazine uit, organiseert het jaarlijks een beurs onder eigen titel en is het regelmatig te zien op televisie. Volgens Sanoma bereikt vtwonen via die kanalen in totaal zo'n 6,2 miljoen mensen.

Leidende rol spelen

'fonQ.nl bouwt al geruime tijd aan een winkelplatform waar ontdekken en kopen samenkomen', zegt Antoine Brouwer, die onlangs werd aangesteld als ceo bij de woonwebwinkel. Het winkelplatform waaraan hij refereert, transformeerde dit jaar naar een marktplaats waar ook externe partijen verkopen. 'Vtwonen is een autoriteit op het gebied van wonen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we een leidende rol spelen in de online kansen die er liggen.'