Twinkle | Digital Commerce

Domino’s integreert Tikkie in online bestelproces

2018-12-21
1000562
  • 0:55

Consumenten die hun pizza online bestellen bij Domino’s kunnen nu ook met Tikkie afrekenen. De keten wil het daarmee vereenvoudigden om met vrienden of familie samen pizza’s te bestellen.

Bij het plaatsen van de bestelling krijgen consumenten de keuze met hoeveel personen de rekening gedeeld mag worden. Hierop wordt het te betalen bedrag automatisch ingevuld. Daaropvolgend wordt de ‘Tikkie’ op de gebruikelijke wijze via WhatsApp gedeeld.

‘Offline zijn we al gewend om bijvoorbeeld na een etentje een Tikkie te sturen. Steeds meer mensen bestellen ook gezamenlijk online’, verklaart woordvoerder Marianne Kemps. ‘Domino’s claimt één van de eerste maaltijdbezorgers te zijn waarbij consumenten de rekening kunnen delen na het plaatsen van een bestelling.

Het aandeel online bestellingen bij Domino’s wordt steeds groter. In 2018 werden er volgens de keten bijna 25 procent meer orders online geplaatst.

Beschikbaar

Betaalapplicatie Tikkie van ABN Amro is sinds november beschikbaar voor webwinkels. Daarbij hoeven consumenten alleen te kiezen voor ‘supersnel betalen’ in de check-out, hun mobiele nummer in te voeren en via WhatsApp wordt het betaalproces vervolgt.