Twinkle | Digital Commerce

Uber Eats: van tevoren je maaltijd in het restaurant bestellen

2019-07-03
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Uber is bezig met een pilot voor een nieuwe dienst voor Uber Eats waarmee klanten in app alvast een maaltijd bij een restaurant bestellen en het daar vervolgens opeten.

De dine-in optie is op dit moment beschikbaar in de Amerikaanse steden Austin, Dallas, Tucson en San Diego, naast bestaande bezorg- en pick-updiensten. ‘Skip het wachten en bestel vooraf’, is in de dine-optie in de app te lezen. ‘Ga gewoon zitten en geniet ervan.'

'Ervaring gelijktrekken'

Een woordvoerder zegt tegen Eater dat Uber restaurants in staat wil stellen zich te richten op wat ze het beste kunnen, namelijk lekkere maaltijden bereiden en goede service verlenen. ‘Door klanten in staat te stellen via de app te bestellen en te betalen, willen we de ervaring voor zowel de klant als het restaurant gelijktrekken.’

Klanten kunnen de maaltijd bestellen en aangeven wanneer ze langs willen komen in het restaurant. Mensen krijgen app-meldingen over de status van de bestelling. TechCrunch ontdekte dat de prijzen van de maaltijden via Uber Eats soms wel hoger liggen dan die van de restaurants zelf.

Er zijn vooralsnog geen plannen om de Dine-in test (gestart in november vorig jaar) in andere Amerikaanse steden beschikbaar te maken.