Twinkle | Digital Commerce

Bakker.com alweer overgenomen

2018-12-06
1000562
  • 1:14

Voor de tweede keer ik één jaar tijd is tuinspecialist Bakker.com overgenomen. Twee voormalig directeuren van wehkamp nemen de onderneming over.

Dat meldt het FD. Paul Nijhof en Berend van de Maat hebben met hun investeringsmaatschappij Yellow & Blue een meerderheidsbelang verworven in Bakker.com. Globitas, de investeerder die Bakker.com eerder dit jaar overnam, blijft nog als aandeelhouder verbonden aan de onderneming. Ook blijft Globitas eigenaar van het onroerend goed. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Fulfilmentpartner

Bakker.com ging begin dit jaar failliet. Even daarvoor werd bekend dat het bedrijf in financiële nood verkeerde. Het in 1945 opgerichte bedrijf was de afgelopen jaren bezig met een transitie van een postorderbedrijf naar e-commercespeler. Zo paste het bedrijf in 2016 de naam aan. Na de overname eerder dit jaar werd voormalig Create2Fit-managing director Erwin van Cooth aan het roer gezet. Onder zijn leiding moet het bedrijf naast groenleverancier ook fulfilmentpartner worden voor kwekers, retailers en e-commerce partijen. 'Met het nieuwe Bakker.com gaan we nauw samenwerken met andere e-commerce partijen en retailers. Deze partijen kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten', aldus Van Cooth eerder. Hij blijft na de vandaag aangekondigde overname leiding geven aan Bakker.com.

Paul Nijhof was tot 2013 ceo van wehkamp, later was hij managing director e-commerce bij de Otto Group. Van de Maat was onder meer werkzaam als financieel directeur bij de nummer 4 van de Twinkle100.

Lees ook: 'Bakker.com is failliet' (Twinkle 05-02)