Twinkle | Digital Commerce

Bakker.com gaat sneller leveren dankzij nieuwe vervoerder

2020-02-18
1000562
  • 0:54

Online bloemen- en plantenverkoper Bakker.com gaat samenwerken met vervoerder DPD. Hierdoor kan een aanzienlijk deel van het assortiment van de Europees opererende webshop de volgende dag worden bezorgd.

Nu staat er op bestelde producten van Bakker.com nog een bezorgtijd van ‘2 a 3 dagen’. Maar door de samenwerking met de vervoerder wordt dit volgens ceo Erwin van Cooth een stuk korter. Volgens hem is next day delivery nu mogelijk binnen 700 kilometer van het dc in Oirschot. DPD gaat onder andere planten, bloembollen, rozen, heggen en bomen voor Bakker.com bezorgen.

De vervoerder rijdt dagelijks naar de belangrijkste bestemmingen van Bakker.com. Dit zijn - naast Nederland - België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië. Van Cooth benadrukt het belang van snelle levering bij groenproducten. ‘Daarvoor moet de hele keten optimaal presteren. Niet alleen in ons bedrijf, maar ook bij partners, van telers tot logistiek partijen. De uitdaging zit erin om elke order, hoe specifiek ook, in goede staat op het juiste moment te bezorgen.’