Twinkle | Digital Commerce

Doorgestart Bakker.com stapt in fulfilment

2018-04-09
1000563
  • 1:19

Een groep Nederlandse ondernemers heeft het failliete Bakker.com nieuw leven ingeblazen. Met voormalig Create2Fit-managing director Erwin van Cooth aan het roer zet het bedrijf naar verwachting vanaf half mei de verkoopactiviteiten voort.

'Bakker.com biedt unieke kansen', zegt Martijn van Scherpenzeel, ceo van adviesbureau Globitas en initiatiefnemer van de doorstart. Het is de bedoeling dat het nieuwe Bakker.com naast groenleverancier ook fulfilmentpartner wordt voor kwekers, retailers en e-commerce partijen.

De tuinspecialist dankt zijn tweede leven aan 'een team van Nederlandse hands-on ondernemers met uitgebreide kennis op het gebied van e-commerce, marketing, sales en distributie', blijkt uit een zojuist gepubliceerd persbericht. Van de tweehonderd medewerkers, van wie 130 in Nederland werkzaam zijn, zullen rond de vijftig mensen aan de slag gaan bij de nieuwe bedrijfsvorm.

Complex proces

Begin februari bleek Bakker.com, tot dan toe actief in 17 landen, failliet. De oorzaak daarvan is nog onbekend; het noodlijdende bedrijf worstelde echter al een tijdje met de omschakeling naar een omnichannel strategie.

'Het inkopen en distribueren van kwalitatieve groenproducten aan consumenten is zeer complex. Helemaal op de schaal waarop Bakker.com het deed, dat opereerde in vrijwel alle landen van Europa', zegt nieuwbakken ceo Van Cooth, die nu de plaats van ad interim directeur Herman Hovestadt inneemt. 'Met het nieuwe Bakker.com gaan we nauw samenwerken met andere e-commerce partijen en retailers. Deze partijen kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten.'

Lees ook:
* 'Bakker.com is failliet' (05-02-'18)
* 'Tientallen partijen geïnteresseerd in Bakker.com' (08-02-'18)